IVO • Praktijk voor natuurgerichte therapie

 

 

 

De massagetherapeut

De massagetherapeut past moderne Westerse kennis en traditionele Oosterse technieken en wijsheden toe. Westerse, Chinese, Thaise en Indiase inzichten en methoden zijn bij deze behandelaar geïntegreerd tot een prachtig en intrigerend geheel. Dit geheel is gebaseerd op een gedegen kennis van de anatomie en fysiologie. De massagetherapeut beheerst de kunst van een goede balans tussen gevoel en verstand door met een holistische visie naar de patiënt te kijken.

 

Wat is massage?

 

Een massage is een behandeling van het lichaam door systematisch over de huid te wrijven, te strijken of de huid te kneden. Massages worden handmatig uitgevoerd, m.b.v. een massageolie. Hierin kan ik variëren naar gelang de wensen en of eventuele allergieën, tevens kunnen er etherische oliën worden toegevoegd om het resultaat positief te versterken.

Een massage dient vooral om spierstijfheid of krampen te verlichten of weg te nemen, de bloedsomloop te verbeteren en de spieren helpen te ontspannen.

Massage maakt ons bewust van hoe en waar stress zich in ons lichaam openbaart in de vorm van spanning. Teveel stress leidt tot een permanente spanning in de spieren. Deze spanning of gespannenheid belemmert de doorstroming van energie en de doorbloeding, dit leidt tot vermoeidheid, een zwaar gevoel, bewegingsbeperkingen, een verminderde soepelheid van spieren en een grotere kans op overbelasting en blessures. Verder kan dit leiden tot een concentratie van gifstoffen in het lichaam. Massage kan helpen deze spanning te verminderen en het lichaam de kans geven zich met de eigen energie te genezen.

 

Wat gebeurt er tijdens een behandeling?

 

Een massagebehandeling kan diverse vormen hebben. Denk hierbij aan bindweefselmassage, Thaise yoga massage, triggerpoint en nog veel meer, technieken uit de ontspannings- en sportmassage voeren de boventoon. Dit gebeurt telkens door gebruik te maken van aanraking van de huid. Het ene moment worden de spieren beïnvloed en het andere moment de energiebanen.

Bij het geven van een massage zal ik informatie verwerven door de aanraking, waardoor ik de behandeling kan aanpassen aan de individuele behoeften van de patiënt. De lengte van de behandeling varieert tussen de 25 en 55 minuten, afhankelijk van de conditie van de patiënt en de indicaties voor massage.

 

 

Ontspanningsmassage

 

Ontspanningsmassage werkt preventief, maar wordt ook bij ziekte ingezet. Om te beginnen ondersteunt massage natuurlijke herstelprocessen in het lichaam.

De doorbloeding wordt gestimuleerd en daardoor versnelt de afvoer van afvalstoffen.

De betere doorbloeding kan klachten als spanningshoofdpijn en een stijve nek voorkomen.

Na een massage heb je vaak een lagere bloeddruk, heeft onderzoek uitgewezen.

Massage is ook goed voor het immuunsysteem, omdat het de hoeveelheid stresshormonen zoals adrenaline vermindert, evens worden gewrichten losser en beweeglijker.

Door ontspanningsmassage komt het gelukshormoon endorfine vrij en dat kan klachten als neerslachtigheid en piekeren voorkomen.

 

Sportmassage

 

Sportmassage bestaat uit een groter aantal handgrepen met als doel de lichamelijke conditie te verbeteren, te bestendigen en / of eventuele nadelige gevolgen van uw sportbeoefening weg te nemen.

Sportmassage wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen, die het directe gevolg zijn van een lichamelijke inspanning, terug te dringen. De afvalstoffen die vermoeidheidsverschijnselen, pijn of kramp veroorzaken worden uit de spieren gemasseerd.

De stofwisseling wordt hierdoor positief beïnvloed, hierdoor herstelt u sneller en kan u weer sneller een bepaalde prestatie leveren. Sport en verrichtingen in het dagelijks leven hebben vaak dezelfde invloed op ons lichaam, daarom is sportmassage ook voor niet-sporters erg zinvol.

 

Voor wie?

 

Massage is voor iedereen, of je nu jong of oud bent, of je specifieke of a-specifieke klachten hebt. De klachten die middels een massage verholpen kunnen worden zijn divers.. Denk maar eens aan nek- en schouderpijn of lage rugklachten, veel voorkomend bij een zittend beroep. Vervelende hoofdpijn of die stijve kuiten van het sporten. Gewrichten die niet zo soepel lopen als ook de pijn in de onderarm door het werken op de pc.

Veel gezondheidsproblemen vandaag de dag vinden hun oorsprong in stress. Aangezien stress de balans tussen onze lichaamsfuncties verstoort, ben ik ervan overtuigd dat er een andere aanpak nodig is om deze balans te herstellen. Massagetherapie beperkt zich dan ook niet tot de lichaamsdelen waarin iemand klachten heeft, maar betrekt het gehele lichaam bij de therapie.

 

In overleg wordt gekeken naar wat er nodig is en wordt de juiste behandelingsvorm gekozen.

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer weten, neem dan gerust contact met mij op.

 

 

Tel. 06-11146130

E: ivoreintjes@home.nl

 

Lees meer over IVO • Praktijk voor natuurgerichte therapie op de website

www.ivo-massagetherapie.nl

Behandeling wordt door een groot aantal zorgverzekeraars vergoed